pondělí 11. září 2017

25 let Singing Rocku a Dnes Neumírej 8A

V pátek v Poniklé popřejeme Singing Rocku vše nejlepší k jeho 25. narozeninám a ještě večer přejíždíme na Ostaš za vidinou slibné podmínky. 

Párty v Poniklé

Ráno je krásně chladno, budím ženu brzy a upalujeme na projekt k Malému Střecháči. Bohužel deště byly v posledních dnech asi vydatné a hrana "Mastera" je mokrá a celkově je dost zavlhlo. Jdu tedy zrevidovat ultimátní projekt na Velkém Střecháči. Lišty stále malé, nohy stále žádné, jeden krok pořád ve hvězdách.

Project 8C?

Koukám po směru, do kterého jsem se zatím neodvážil, a to z koncového madla Jamese Bonda doleva na hranu. Očistíme, pomalu přicházím na betu a po necelých 2 hodinkách jsem na hraně. Pěkné lezení se zajímavými finesami, lišty vlevo nejsou beton, tak opatrně na ně.

 Dnes Neumírej 8A

Dnes Neumírej 8A

Dnes Neumírej 8A

Na prodloužení z Bonda už není maximálka, omrknu tedy projekt na Radiátoru, pohýbu se na Malém Střecháči a pro dnešek finito.



On Friday we wish Singing Rock Happy 25th birthday in Poniklá and later the very same evening we drive to Ostaš, hoping for good conditions.

The morning is nice and cool, I wake my wife up early and we hurry to Malý střecháč to my project. Unfortunately, the rains have probably been quite heavy recently and the edge of "Master" is soaked. Well, the rock is pretty moist everywhere... So I revisit the ultimate project at Velký Střecháč. The ledges are still tiny, there are still no good footholds and one of the moves is still a total mystery to me. 

I look in the direction I've never dared to think about yet - to the edge on the left from the final bucket of James Bond. We clean it and I slowly figure out the beta. And after less than 2 hours I'm at the edge. A nice climb with interesting moves, but careful with the ledges on your left, they aren't stable. 


I haven't enough energy for the prolonged version from Bond, so I just check the project at Radiátor, climb a bit at Malý Střecháč and call it a day.

Žádné komentáře: