pondělí 17. října 2016

Let´s go to Switzerland...na Děčínský Sněžník

Původní plán Magic Wood odkládáme kvůli počasí o týden, nicméně v naší kotlině hlásí pěkně, a tak razíme na Děčínský Sněžník, doobjevit v létě otevřený nový sektor. Predikce dobré podmínky bere brzy za své, v sobotu prší a je trochu vlhko, v neděli mokro totál. I přes to se mi daří přelézt tři 8A - Terra Promessa, Terra Humidita a Big Air.

Terra Promessa 8A

Big Air 8A

Terra Humidita 8A

Namísto švýcarských kamenů se snažím uspokojit alespoň monumentálním kamenem Švajc tady na Sněžníku a pokouším stejnojmenný boulder Švajc za 8B. První částí se mi daří prolézt asi patnáctkrát, dlouhý nátah ve druhé části musím řešit přebíráním dvou "hnid" a než se dostanu do tempa, už není power. Lezení famózní!

Švajc 8B

I Kačka buší, daří se nějaká ta pětka, ale na těžší bouldery je už přece jen moc vlhko.

Káča v 5

Potkáváme se s Kozlíkama a naladíme se na vlnu Švýcarska, projekty jsou naplánované a snad v pátek jedeme!

The weather makes us postpone the original plan (Magic Wood) for a week, but the forecast for our country is good so we go to explore a newly opened sector of Děčínský Sněžník instead. The vision of good conditions is soon gone, though. Saturday is rainy and a bit moist while Sunday is totally soaked. Despite that, I manage to climb three 8As - Terra Promessa, Terra Humidita and Big Air.

Instead of the Swiss boulders I try to satisfy my climbing urge with the monumental "Švajc" rock here at Sněžník where I go for Švajc 8B. I get through the initial part about 15 times, but then I have to deal with a long reach in the second part and before I can finish I lack power already. But the climbing itself is amazing!

Kačka tries hard, too, climbing some fives, but it is too moist for anything else.

We meet the Kozlíks then and get in the mood for the real Switzerland. The projects are planned, so hope we'll go on Friday!



Žádné komentáře: