úterý 20. září 2016

Mistrovství světa Paříž 2016 - 21.místo

Mistrovství světa má vždy zvláštní náboj, zvláštní pozornost médií, všichni se snaží být v top formě. Nejdůležitější závod sezóny se letos konal v Paříži, v úžasné hale Bercy. Kvalifikace v boulderingu je na plánu hned první závodní den, razíme tedy do místa závodu již v úterý, zajedeme na team meeting a plni očekávání usínáme v hotelu F1. 

Hala Bercy
Czech Boulder Team

Kvalifikace se odehrává na dosti kolmých profilech, což mi do karet moc nehrálo, jsem lehce nervózní a koordinační jedničku posílám na osmý pokus. Ve druhém boulderu dolézám pod Top, tomu dvakrát zamávám a jsem na zemi, boulder má jen pár přelezů. Campusovou trojkou proběhnu jak nůž máslem, v technické čtyřce a pětce dávám na první, respektive druhý pokus. Celkově tedy 4T12p, výsledek mi dává naději na postup do semifinále, dlouho se držím na 10. pozici a až Adam Ondra mě z ní odsune na příčku jedenáctou, tedy první nepostupové místo do semifinále. Tam již zůstávám, celkově tedy obsazuji 21.místo. Semifinále uteklo o vlásek, možná stačilo být víc v klidu, více se zkoncentrovat na prvním boulderu, ale letošní sezóna je už dlouhá a je těžké ustát v hlavě všechna očekávání a zůstat namotivovaný tak jako na začátku sezóny.

 B1 by Leo Zhukov

B5 by Bram Berkien

Videa z boulderů 4 a 5 na FB: https://www.facebook.com/martin.stranik

Závod pro mě tedy skončil, následující dny si tak vychutnáváme mistrovství světa z pozice diváka, speciální zážitkem je chlapské finále v boulderingu, mrazivá atmosféra a Adam Ondra na placu. Volný čas také trávíme tréninkem na bouldrovce Arkose a návštěvou centra Paříže asi nejhezčího města na světě.

Tréninková jednotka v Arkose

Viva la Paris


A hned v pátek začíná další důležitý závod této sezóny - MČR ve Slaném, bude to velký, DORAZ!



The World Championship has always a strange vibe, an extra attention of the media, everyone struggles to be in the best shape possible. The most important competition of this year took place in Paris, in an amazing Bercy hall. The qualification in bouldering was scheduled on the very first day, so we set off to France right on Tuesday, attend the team meeting and, full of expectations, we fall asleep in the F1 hotel.

The qualification profiles are perpendicular which was not very good for me, I'm a bit nervous and the first boulder costs me 8 attempts. At the second boulder I get under the top twice, just to say goodbye to it and fall back to the ground - there are only few people who are able to finish this one. Number three, a campus boulder is quite an opposite - an easy climb for me, and I finish the other two boulders (#4 and 5) at the first and second attempt. In all, my score is 4T12p, the result which could get me to the semifinal if I'm lucky. For a long time I occupy the 10th place but then I'm replaced by Adam Ondra and the 11th position is the first one under the line so I don't pass. In total I'm 21th. The semifinal was pretty close, maybe I should have been calmer and concentrate more on the first boulder. Anyway, the season has been long and it's hard to cope with all the expectations and stay motivated.

The videos from the 4th and 5th boulder on FB: https://www.facebook.com/martin.stranik

So the competition is over for me as a participant. However, we can enjoy the Championship as an audience. The bouldering final is a very special experience due to its atmosphere and having Adam Ondra among the climbers. We also spend some free time by training at the Arkose wall and visiting the centre of Paris, probably the most beautiful city in the world.

And on Friday another important competition will take place in Slaný - the Czech Championship. Come, it's gonna be huge!

Žádné komentáře: