pátek 11. října 2013

Modřín + nová lokální oblast

Venku krásně a já jezdím od závodu k závodu. Tento týden odpadá trochu školy a tak se v úterý večer sbalím a jedu domů do Chocně, druhý den brzy ráno směr sever. Dojíždím na Modřín a tam už běhá po kopci Fox. Zkouším s ním Šroubovnici DNA 7C, třetím pokusem lehce zavlhlej boulder dávám. Dál jdeme ke Study Breaku. Tady nejprve zkouším Kitkat 7B, dlouhej fix mi dělá chvíli problém a asi až 10tým pokusem se mi daří boulder přelézt. Solidní Bejdo, klidně B+. Doráží ještě Majkl, kluci zkouší Poslední Perlu, já se zavěsím do prodloužení Kitkatu a to Study Hard 8A+. Zkusím si kroky, jednou spadnu v dlouhým nátahu na konci, druhým pokusem jsem nahoře! Asi jen 8A/A+? hlavně za ten poslední krok. 

Study HArd 8A/A+

Dál jdeme k Fenoménu na mega projekt. Nástup Mandragorou, čtyři kroky celkem za 7C, pak místo samotně za 8A+ a další 7C navrchol. Asi hodinu zkouším nejtěžší místo nějak zlehčit, něco vymyslet, ale zjišťuju, že je potřeba prostě "jenom" pořádně zabrat. Dneska není nejlepší podmínka, tak snad za trošku chladna to půjde trochu lépe. Kluci mě opouštějí a já jdu na Nymfu 8A+, nedokončený byznys. Chvilku mi trvá než si rozpomenu na to, jak jsme to kdysi lezli. Bez dnešního tření dneska velkej boj ve druhým kroku, pak už si to pohlídat, ale ještě jednou padám i nahoře. Pak už ne. Mezi pokusama v Nymfě okukuju Máslo Mlíko 8A a tak po přelezu Nymfy jdu zkusit zabrat v lištách. Vymýšlým pěknou betu a vyhýbám se tak tej nejmenší liště, na závěr neslézám do madel, kde začíná Roští pohoda, ale pořád mírně stoupám k vrcholu. Párkrát padám u konce kvůli bandaskám a říkám si, proč lezu dneska samý dlouhý bouldry? Přijel sem bouldrovat :) Po delší pauze Máslo dávám. Dalším vyhlídnutým boulderem je Pentagon 8A, po vylomení stupu pouze jeden přelez od Jirky Šváchy. Začátek jde, ale pak temno. Zkouším to zprava, přes oblinu, náskokem a nic. Pak přichází Fox a radí mi jak si správně na skok stoupnout. Člověk by nevěřil jak málo pomůže tak hodně. Už toho mám dneska dost, ale Pentagon ještě udolám. Super pocit doskočit madýlko ve výlezu. Klasa těžké 8A tedy spíš to 8A/A+.

Pentagon 8A/A+

Na závěr dne ještě jdeme k Fox Racing 7C, tady už je však temno a tak Fox se loučí a já přejíždím na Sněžník a do hospody. Druhý den ráno se cítím jako bych měl ruce z kamene. V 8 jsem ve skalách a jdu si dolézt Fox Racing. Není to žádná rychlovka, asi půl hodiny bojuju s prvním krokem. Pak jdu k Poslední Perle 7C ze stoje 7C+ SD. Nejprve zkouším variantu ze stoje, začínám levou v řezce a pravou v bočáku ze Study Break. Opět chvíli trvá než všechno zabere jak má, hlavně levá pata na začátku. Na variantu ze sedu se necítí prsty a tak koukám po variantě - začátek Study Break a po úvodních krocích pokračovat Poslední Perlou. Krásný lezení, čtyři paty, žádnej výrazně těžší krok. Pěkná varianta tak za 8A. Začíná trošku pokapávat, jdu tedy ještě rychle ke Kudle v Zádech 8A, tady však už není síla na nic. Neudělám ani první krok v převise, výlez začíná pomalu zatíkat a tak je čas na odjezd. Po cestě domů se zastavím na jednom vytypovaném kamenu u Dvora Králové. Krásnej převis nacházím, jde rychle pro lezecký věci a ještě jdu zalézt. Daří se mi udělat jeden boudler tak za 7B+ a zkusím si ještě kroky v super projektu. Bohužel nemám ocelák a nemůžu vyčistit výlez, takže projekt musí počkat do příště. Velká škoda materiálu - ne úplně pevný pískovec, jinak by to bylo opravdu krásný lezení. Po kopci se povaluje ještě poměrně dost kamenů, takže možná tu vznikne nová mini oblast? 

Netopýří Skála 

Orientační mapka


It is nice outside and I travel from one competition to another. I go home to Chocen on Tuesday and the other day direction North in the morning, To Modřín. I meet Fox, we try šroubovnice DNA 7C, Study Break and Kitkat 7B.
Then we move on to Fenomen to a huge project. Start through Mandragora, I try to make the hardest part easier but I simply just have to push harder. Then I go to Nymfa 8A+, unfinished business, And Máslo Mlíko 8A. Another boulder I had chosen was Pentagon 8A and I send it after Fox's advice.


At the end of the day we go to Fox Racing 7C, which I finish the other day. Then Poslední perla 7C, standing. I try a few other ones but I am already tired. On the way back I stop by at one boulder near Dvůr Králové. There are several boulders around so maybe there will be a new mini climbing area in the future, who knows?

Žádné komentáře: