úterý 29. října 2013

Idylka na Ostaši

Dneska jsme s Kačkou, jejím bráchou Péťou a Endym vyrazili na Ostaš. Říkám si, že bude teplo a dneska to bude marnost. Ale opak byl pravdou, dojedeme na kopec a je krásně chladno a silnej vítr. Směřujeme ke kamenu Radiátor, po cestě očistíme a přelezeme dva nový lehký bouldry a dál se rozlezeme na Velkým střecháči. Kačka vybuší svůj projekt a já zkusím lišty v levé části převisu, ale pořád jsou dost malý a já na ně slabej.

Kačka na Velkým střecháči

Dál jdeme na Dona Corleona low 8A+ od Džanglího. Úvodní krok jsem zkoušel v létě, ale kousek mi tam chyběl. Dneska vymýšlím jak na něho a nakonec ani není tak úplně morfo. Pak těžký vypuštění levý paty, ale co hlavně, tak se nedotknout kamene nalevo. Po nakrokování dávám pokusy a jde to celkem dobře, po pár pokusech spadnu dvakrát pod madlem kvůli bandaskám. Odpočnu a pošlu. Nakonec mi to nepřišlo až tak krutý, ale padat se dá i v relativně lehkým.

 Don Corleone low 8A+

 Don Corleone low 8A+

 Don Corleone low 8A+

Kačka zkusí naproti 6A, ale lišty jsou proti. Pak jdeme s Péťou na jeden nižší kámen a potkáváme Jendu Šolce. Povídá, že Péťa si může zkusit Oji Mázla Žábu v Mixéru a tak jdeme tam. Jak dobrej nápad. Jdeme totiž okolo Světelnýho Roku a konečně byl krásně celej suchej. Pouštím se teda do SD varianty, která asi po půl hodince pouští. Tři nepříliš těžký kroky do nástupu Světelnýho Roku ze stoje a tam crux. Pěkný lezení okolo 8A.

Světelný Rok SD 8A

Na závěr jdeme k Pockets of Future, kde čeká varianta ze sedu. Nejprve poměrně marnost, těžce to krokuju, přeci jen už není síly tolik, co ráno. Dám ostrej, ale ten dá rychlou stopku. Dám druhej a najednou sem nahoře. Super, klasa 8A+ s tím, že variantu ze stoje sem upgradoval na 8A/A+. 

Team


Today I went to Ostaš with Kačka, her brother Péťa and Endy. We supposed it would be warm and therefore hopeless but it was nicely cold and windy. We start with Radiator, clean two new easy boulders on the way and warm up on Velký střecháč. We continue with Don Corleone 8a+ by Džanglí. I fall twice but send it in the end. It was not that hard in the end but you can fall even in easy things.

Kačka tries an opposit 6A but the crimps are against. We meet Jan Šolc, who suggests Péťa can try Žába v mixéru, so we go there. It is a good idea since we go past Světelný rok which is finally all dry. I am up for a SD variant and make it after some half an hour. Three not really difficult steps in the beginning and a crux. Nice climbing around 8A.


At the end we go to Pockets of future, with sitting variant. A bit of hopelessness at the beginning as I am not that fresh as in the morning. I make it at the second attempt. Great, 8A+ class and upgraded the standing variant to 8A/A+.

Žádné komentáře: