neděle 15. září 2013

continue..

Počasí jsme měli prvních pět dní naprosto dokonalý, bez mráčku, horský slunce pálilo, ale ve stínu poměrně chládek. Koncem týdne se počasí pokazilo, přišel hnus a my museli odjet, přejet na Sněžník.

 Fotoblock 6A

 More Shining 8B/8B+

 Lolita 6B

Ronbug 8A+

My jsme tedy nakonec měli dohromady 5 lezeckých dní. Během nich se mi podařilo přelézt 9 boulderů 8A a výš. Největší radost jsem měl z přelezu legendárního boulderu MEMENTO za 8B+. Jedná se o boulder, který byl kdysi považován za nejtěžší na světě a jeho klasifikace odhadnuta na ufonských 8C+. Memento mně maximálně sedlo, campusování po ostrých lištách v převislý desce se závěrečným skokem. Krásná pociťovka. Dál jsme přelezl variantu Mementa More Shining 8B/B+, Skiroute Project 8B, Ronbug 8A+, Schattekrieger 8A, Pretty Belinda 8A, X-Ray 8A, Sunshine Raggae 8A, Niviuk 8A, British Airways SD 7C+, Zwiederwurzn 7C+, Baby LAma 7C. Kačka taky bušila a dokonce se jí podařilo přelézt jedno 6B+, 6B, 6A OS a plno dalších lehčích boulderů.

Memento 8B+


Video - Memento 8B+

Turbodicti 6B+


Počasí nás tedy vyhání a přejíždíme do ČR na Sněžník. Tady počasí taky žádná paráda, naštěstí kameny rychle usychají a tak se dá vždy pár hodin zalézt. Pročistím si Sněžník od těch hezkých 8A a přelezu 2 projekty + 1 další projekt na Modříně. Během 4 dní vylézám na Sněžníku Piknik U Cesty 8A+, Gamba 8A FA, Radosti Bolesti 8A, Ocelovýho Kolouška 7C+, Red Hot Tortillas 8A, Ko-Fan 8A+ FA, Californication 8A a na Modříně Fenomén 8A FA, Hampi Style 8A, Plechová Beruška 8A. Kača vybuší 4x 6A.

 Gamba 8A FA

 Ko-Fan 8A+ FA

 Red Hot Tortillas 8A

 Fenomén 8A FA

 Kača a 6A

Hampi Style 8A

Piknik U Cesty 8A+

Poslední naší štací je Slaný, kde se koná MČR v boulderingu. Do finále se mně podaří se kvalifikovat ze 3tího místa, ve finále vylezu 4topy na Flesh a stávám se Mistrem republiky. Krásná akce, je vidět, že když se chce tak to jde, moc díky!!

 Finálová dvojka

Stupně vítězů




Continued

The weather was absolutely perfect for the first 5 days: Cloudless, hot, but realtively col in the shade. It got worse at the end of the week, dreadful weather came and we had to leave.

In the end, we could enjoy 5 climbing days. During that period I managed to climb 9 boulders of 8A or above. My greatest success was legendary Memento (8B+). It is a boulder once considered the most difficult ion the world, with class estimated to unreal 8C+. Memento was my kind of a rock: Campus, sharp edges, an overhang table and a final jump. A really nice thing. Then we did a Memento variant - More Shining (8B/+), Skiroute Project (8B), Ronbug (8A+), Schattekrieger (8A), Pretty Belinda (8A), X-Ray (8A), Sunshine Raggae (8A), Niviuk (8A), British Airways (SD 7C+), Zwiederwurzn (7C+), Baby Lama (7C). Kačka tried her best too, and managed to send one 6B+, 6B. 6A OS, and many other less difficult ones.

Ousted by the weather, we went back to Czech lands and visited Sněžník. No gorgeous weather either but the rocks tended to dry off very quickly so there always were a few hours to climb. I ticked off nice 8A boulders in the area and did two other projects there and another one at Modřín. I nede just 4 days to sned: Piknik U Cesty 8A+, Gamba 8A FA, Radosti Bolesti 8A, Ocelový Koloušek 7C+, Red Hot Tortillas 8A, Ko-Fan 8A+ FA, Californication 8A. Then Fenomén 8A FA, Hampi Style 8A, Plechová Beruška 8A at Modřín. Kača did four 6A pieces.


Our last place was National Championship at Slaný. I came to the finals from the 3rd place. After four flashes, I became the National Champion of the Czech Republic. What a great event. Where there is a will there is a way. Thanks!

Žádné komentáře: