neděle 7. dubna 2013

Škrovádek

O víkendu předpověď nic moc, sobotní lezení odkládám na neděli, ale marast to je stejnej. Jedeme s Verčou, Káťou a Alfem. Nejprve jdeme na Rudu z Ostravy, kde Verča dává pěkný pokusy, ale svěšení na hranu se jí nedaří udrtit, je prcek.

Verča a Ruda z Ostravy

Pak jdeme na Sarajevo, kde je pro "mě" připravenej novej boulder od Štěpána a to Mr. Powerful za 8A. Chyty v cruxu, tedy nástupový lišty Mr. Siláka jsou docela vlhký a ani nevím, jestli to kroknu. Při krokování chvílemi polétává sníh, který se mění na krupičky a pak déšť. Nakonec se v tom pěkně aktivuju a za povzbuzování Toma Moravce Mr. Powerfula přelézám.

Mr. Powerful 8A 

Mr. Powerful 8A

Ještě chci zkusit prodloužení, v podstatě Detonací nalézt do Mr. Siláka. Dám jeden nález a padám z vlhkých lišt. Druhým nálezem si lišty pohlídám a nové spojení Detonáře za 8A+ dávám.Tím, že jsem měl chyty zavlhlé, tak ani nevím jak s klasou, oba bouldery bych viděl lehčeji, spíše 7C+/8A respektive 8A/A+, ale ty lomítka... Škrovád nezklamal.




Škrovádek


The weekend's forecast was not great. I postponed my Saturday workout to Sunday but it did not help very much. Verča, Káťa, and Alf joined me. We started with Ruda z Ostravy where Verča did some good attempts but she was too short to pass the edge.

Then we proceeded to Sarajevo where I did a new boulder made by Štěpán "just for me" -- Mr Powerful (8A). Crux holds (i.e. Mr SIlák's rails) were quite moist so I was not sure whether I could make up the moves or not. Meanwhile, some snowflakes were scarcely appearing which then turned into rain. Finally, I psyched myself up and supported by Tom Moravec, I did conquer Mr Powerful.

I also wanted to try the extended version (in fact Mr Silák using a part of Detonace). After one successful ascend, I fell off the moist rails. I paid more attention during the second one and sent it.As the holds were moist, I am not sure how to classify this thing. I would find both boulders rather easy, around 7C+ / 8A, maybe 8A(+). Škrovád did not disappoint us.

Žádné komentáře: