neděle 28. října 2012

Peperek - Konec světa

Počasí vyhnalo moje víkendové plány z hlavy. Napadlo mě se stavit po cestě do Brna na Peperek, kde Štěpán udělal dříve dvě 8A/A+. Dojíždím na konec světa a zprvu nechávám lezecký věci v autě.

  
Všude dost sněhu, ale počasí prima, okolo nuly takže ideál.




Docházím ke kameni a k velkýmu překvapení je převis suchej!



Rychle utíkám do auta pro lezecký věci a jdu na to. Rozvisím se na lištách a dávám FLešovej pokus ve Střepech 8A/A+. Dost marnej pokus, odlepim zadek a zase si sednu, lišty sou sakra malí. Pomalu to krokuju, což trvá poměrně dlouho, je třeba si zvyknout na malí lišty, a pak na čtvrtej pošlu. Pak nalízám do variaty doleva Střepiny 8A/A+, která pouští o něco snáž, tak bych to viděl spíš na 8A.Celkově docela pěkný lezení po malích lištách, který dost řežou, u mě "nepřežil" jeden prst.



Peperek: Konec světa
The weather thwarted my weekend plans. I had an idea to visit Peperek on the way to Brno. Štěpán had done two 8As / 8A+s before. I arrived at Konec světa, leaving my climbing equipment in the car at first.

There was a lot of snow everywhere but the weather was not bad -- temperatures around zero, so ideal conditions. I came up to the stone and to my great surprise, the overhang was dry! Quickly did I run to the car for the stuff. I tried a flash attempt at Střepy 8A/8A+. The attempt was pretty much futile -- taking my bottom off and quickly sitting on it again. The edges are too damn small. I was doing my moves too slowly, I needed to get used to those small edges. I sent it at the fourth attempt, though. Then I tried another way from the left which was a little easier -- that's why I would classify it 8A. Overall, it was quite good climbing with small edges which are a little dangerous. I injured just one finger, though.

Žádné komentáře: