pondělí 9. dubna 2012

Bahratal + Sněžník

V pátek jsme s Kačou, Štěpánem a Honzou Jeligou vyrazili na Sněžník. Při příjezdu koukáme na kopec, kterej je celej zahalen v husté mlze, tak pokračujeme do Bahratalu. Rozlezem se na Schlachthof-blocku. Kačka vyleze 5-.
Káča a 5-
Štěpánovi jdu ukázat program do Aboridžinců a valím na Diamant 8A+/B. Ulomenou lištu ještě doulomím, a tak je třeba změnit program. Když to vyladím, tak po pár pokusech to pošlu. Nádhernej bouldr.
Diamant 8A+/B
 Diamant 8A+/B

Pak jdu s Honzou na Motivation, kterej dává skoro na Flash. Já mám dál vyhlídnutýho Dunkelhammera 8B+. Tentokrát mi vůbec nejde jeden krok, tak to hoĎce vzdávám a jdu na Kriss 7C, který padá na pár pokusů.

Dunkelhammer 8B+
 Kriss 7C

JJ v Motivation 7C
Posledním bouldrem je Cluster 7C. V OS dolézám až do výlezu, tady hledám chyt, Kača mi poradí a tak je z toho hezký Flash. Štěpán taky Flešne.

Cluster 7C


Druhý den se rozlízáme u Swarze blocku. Rozlezu se ve Swarze kanalu 7A. Pak ladím Swarze nejprve ze stoje ze 7B+ a potom ze sedu za 7C.
Swarz 7C

Pak jdu na Starbug 8A. Malinkou lištu moc nedržím, tak z toho zase rychle jdu pryč a jdu s Kačou na lehčí. Omágujem i projekt nalevo od konce De Frosta, škoda kamene na nástupu, kterej překáží, jinak tak 8A?
 Starbug 8A
Kačka a 5
Nakonec se dolezu v Enteleiche 7B OS a Anno 1989 za 7A.

V neděli nás probouzí sníh.

MLha žádná tak valíme na Sněžník. Jdu přímo na Medvěda a zkouším projekt Srdce z Kamene SD. Dvakrát si vylezu variantu ze stoje a krokuju začátek. Dlouho mi trvá než pořádně zaberu do pravýho bicáku a vůbec zvednu zadek. Přískoková oblina dnes vůbec nedrží, tak to musím posílat až přímo do ostré lišty. Jakmile jednou udělám první krok, už to nepustím. Klasa 8A+!
 Srdce z Kamene SD 8A+

 Srdce z Kamene SD 8A+

Kačenka v 6A
Pak jdu zase s kačou na nějaký 5 a 6A, který pěkně vydrtí a přes dvě dírky v prstu. Poslední zastávkou je Californication a Hary Potr obě za 8A. Kroknu si to, dám pár pokusů, ale už naní síla ani kůže, tak příště.
Harry 8A




Bahratal & Sněžník

On Friday, I, Štěpán, and Honza Jeliga set off to Sněžník. Upon arrival, we looked at the hill which was completely shrouded by fog. Therefore, we went on to Bahratal. We warmed up at Schlachthof-block. Kačka climbs up 5-.

I introduced a program for Aboridžinci to Štěpán, I myself went to Diamant 8A+/B. A partly broken crimp broke off completely, which means the program had to be changed. I managed to send after a few attempts and some brushing up. What a marvelous boulder.

Afterwards, I and Honza went to Motivation. I had Dunkelhammer 8B+ in my mind. One particular move was troublesome this time, I had to give up after an hour and did Kriss 7C instead.

The last boulder to do was Cluster 7C. A nice flash thank to Kača's advice when I was looking for a hold. And a flash for Štěpán as well.

The next day, we warmed up at Schwarzeblock. I started with Schwarzekanal 7A, then worked on Schwarze (both from the standing position 7B+ and from the sitting position 7C).

The next one is Starbug 8A. A small crimp is not that reliable so I backed off quite quickly. We pulled off a part of De Frost as well. About 8A?

I finished at Enteleiche 7B OS and Anno 1989 7A.

On Sunday, we were awaken by snow.

No traces of fog so we took off to Sněžník. I started directly with Medvěd and tried a project Srdce z Kamene SD - two times from the standing position. It took me a while to pull hard enough with my right biceps and lift myself off at all. I had to send it directly through a sharp rail. Once I made the first step, it went well. Class 8A+!

After that there were some 5s and 6As with Kača. The last stop was Californication and Hary Potr (both 8A). Moving, several attempts, but I was lacking power - so next time...

1 komentář:

Klimič řekl(a)...

Tyjo, tak to se vám povedlo. Hlavně teda Tobě Mates :-) Bouldry vypadají luxusně, už se těšim až se letos už konečně někam podívám.