sobota 30. července 2011

Bor 29.8.

Počasí nám přeje a tak vyrážíme na Bor s Káťou, Verčou a Endym. Nejdřív jdeme k Odpadkovýmu Koši, Káťa dává LAchtana 5A a čistím ji novej směr, kterej pak přelézá Šlupku od Banánu za 5B. Verča poseká dvě 6B a jedno B+/C a já se rozlezu v něčem lehčím. Za čerstva jdu na projekt vedle šikmý věži, dle Šváchičovýho programu tomu začínám přicházet na kloub, ale pořád mi aspoň 20cm do dírky chybí, je to dost morfo. Zkouším to ještě fixovat a lízt přes tu mrdku malou, ale to nic.

Dál jdeme k Monstru a že se jen mrknu na krásnej očištěnej projekt u Nomena Omena. No a nedá mi to, hned jdu do toho. Nebejt trošku vlhkýho výlezu tak bych to možná dal na OS, druhým to je poslaný. Asi 7B+? Štěpa pak dává název Magma. A ten dopad, co kluci udělali to je fakt paráda!

Pak se hned zavěsím do problému napravo, a ten mě chytne ještě víc. Silový kroky, krásně za patu, dobrý chyty, ale v tom převisu moc neberou. Dlouho mi trvá než vyladím jednotlivý kroky, a každým pokusem sem na tom se sílou hůř a hůř, přeci jen už je to pár kroků. Říkám si, že by to mohlo bejt 8A, ale v přelezu přicházím na další patu a tak to bude asi "jen" 7C+. Ale parádní, trošku mi připomíná Rhytmo Brachial ve švajcu, taky lezení okolo hrany, taky morálový.
Jdem dál na Mostrum, Káťa s Verčou zkoušej své projekty, ale nepouští to.
Nakonec míříme ke Kapitánovi, verča pokouší 7A a Káťa nějakou tu pětku a já si dám Rajbák, docela těžký 6C+. No, tak zas někdy, jestli bude počasí tak příští víkend?
 

The weather is nice, so I go to Bor with Káťa, Verča and Endy. First we go to Odpadkový koš, Káťa sends Lachtan 5A and I clean a new direction for her that climbs over Šlupka od banánu 5B. Verča sends two 6Bs and one B+/C and I warm up in something easier. When I’m still fresh, I go for a project new to the leaning tower, start getting into it according to Šváchič’s program but still some 20 cm is missing. I try to fix it and get climb over it but without success. 
Then we move on to Monster and I want to have a look at a nice clean project near Nomen Omen. I can’t resist and go for it. Weren't it for a bit moist beginning, I would have made it on-sight but at least I manage on second attempt. Maybe 7B+? Štěpa names it Magma. And the landing that the boys made is great!
Then I go for a problem on the right and it’s even better. Some power steps and good holds. It takes me some time to refine steps and I'm loosing power, it's a lot of steps. I think it could be an 8A but I find another heel in the climbover so it might “only” be a 7C+. But it’s great, reminds me a bit of Rhytmo Brachial in Switzerland, the same climbing round an edge.
We go on to Monstrum, Káťa and Verča are trying their project, but don't make it.
At the end we go to Kapitán, Verča tries a 7A and Káťa s 5 and I go for Rajbák, quite difficult 6C+. OK, weather permitting, we hope to be back next weekend.

Žádné komentáře: