čtvrtek 30. června 2011

Sííla na Boru, ale...

Včera jsem to už nevydržel a "musel" jsem jet na Bor. Vyrážím k večeru a namístě jsem okolo 7h. Mažu do kopce a rozlezu se u Arsenu 7A+. Zajímavej jednokrokovej bouldr. Dál pokračuju na Rock Machov 7A, jedno z nejhezčích 7A na Boru. Dávám druhým pokusem. Ještě je docela teplo, tak nejdřív jdu na projekt na Kočce. To, co vypadalo že bude lehký, bylo těžký a naopak. Hlavně pořád zlobí prdel, která táhne pod převis, jak se dostane do kolmice, tak už to člověk nesmí pustit. Nakopání nohou nahoru až takovej problém není, ale krok do Topu je potřeba si určitě aspoň jednou zkusit. No a klasický dilema 7C, nebo víc?  Bylo ještě docela teplo, tak ani nevím, snad víc, takže Pixiebob 7C+. Hned kvapím k super silovýmu projektu na Včelce. Ladím ještě kroky, no a zjišťuju, že klíčovej krok je třeba naskočit ze spodní nohy. Čekám než zapadne sluníčko a dávám pokusy s chvilkovejma pauzama. První krok udělám tak jednou ze dvou pokusů, a časem ze tří čtyř..Zato když už dolezu do lišty, tak v ní se cítím silnější a silnější a za astronomického soumraku konečně udržím doskokovou hranu a je to tam. Nakonec to teda nestálo tolik úsilí, jak jsem předpokládal, nicméně tohle mě dost hodně sedí tak doufám v 8B. Nakonec se ještě zastavím u Trubečkovýho pozdravu 7A, ale ten už nedávám, nechávám si ho teda na zejtra. Už je dost šero, tak občas utíkám, ať nemusím jít po tmě, no a najednou křup v kotníku, jako kdyby praskla větev. No rozchodím to. Horší je ráno, to bolí o dost víc, ale zase to trošku rozchodím. Stejnak sem nechal matici u Trubečka, takže do kopce musím. No a když už sem byl u trubečka, tak sem si ho musel vylízt. Kotník při lezení nebolí, tak si říkám, že ještě něco pozkouším. Pokračuju dál, na moc krásnej bouldr, kterej leží asi 100m za Včelkou. Dřív jsme si ho vyhlídli, a tak sem si říkal, že si to očistím a vylezu. Ale někdo už tu byl dřív. Padá po třech pokusech, asi 7A+. Chtěl jsem dneska pozkoušet H2O, ale stím kotkem se mi tam nechce, tak prubuju projekt vedle šikmý věži a Naplivu na vaše Hroby. Vedle šikmý věž jsem totálně dutej, vůbec se do toho neposkládám, a díra je strašně daleko, klaním se před Šváchičem, kterej to skoro vylezl. V "Hrobu" vymyslím pár nových programů na přelez klíčovýho místa, ale ani jeden mě nepouští, si myslím že by to mohlo bejt 8B+.  Nakonec jdu k Mucholapce, zkouším projekt z levý strany, zabrat za malou lištu, zvednu zadek, ale to je všechno. K dalšímu chytu to je pořád pěkně daleko. Koukám ještě po lajně, která jako prvního trkla do oka Felipeho Camaraga, tak ji chvilku zkouším a na 4 pokus ji i dám, klasa snad 7C. Boulder začíná v Mouše na Skle a z vrchní dírky jde přímo doleva, což je docela slušná rozpažka do malí lišty, no a problém teprve přichází, protože je potřeba se do lišty navážit a zabrzdit svoje tělo ramenem, pak už lehkým - Mentálně Narušenou Mouchou nahoru, no a proto Skleněná dementní Moucha..

Tak takovej byl teďka Bor, kotník se dá snad rychle do kupy, protože už v soboru vyrážím s Káťou na náš Euro trip:) Psyche is High, jak na skály tak na MS!

Jo a PS - berte si sebou na Bor repelent!!!



Yesterday I didn’t resist any more and “had to” go to Bor. I set off late afternoon and arrived around 7 o'clock. I have a warm-up on Arsen 7A+. An interesting one-step boulder. then I go on on Rock Machov 7A, one of the most beautiful 7A at Bor. I send it at the second attempt. It’s still quite warm, so I go for a project at Kočka first. What seemed to be easy was difficult and vice versa. There are some problems with the backside; kicking the leg up is not a big problem but the step to the top has to be tried at least once. And a typical dilemma – 7C or more?  It is still quite warm, co I don't know, maybe more, so Pixiebob 7C+. I hurry to a great power project at Včelka. I am refining the steps and I find out the key step has to be jumped from the lower leg. I wait for the sun to set and have some attempts with breaks. I make the first step once every two attempts and later every three or four. But when I get to the crimp, I feel stronger and stronger and at twilight I finally keep the hold of the landing edge and it's there. In the end it didn't require that much effort as I had supposed; anyways this fits me well so I hope for an 8B. At the end I stop at Trubečkový pozdrav 7A but I don't manage so I leave it for the next day. It’s getting dark, so I run at times not to walk at night and suddenly a crunch in my ankle like if a branch broke. Well I can walk, it’s a bit worse and more painful in the morning but I can walk. Anyways I left the mat at Trubeček, so I have to go up the hill. And when I was at Trubeček, I had to climb it. My ankle doesn’t hurt when I’m climbing, so I decide to try something else. I go on to a nice boulder some 100 m behind Včelka. We saw it earlier so I decided to clean it and climb it. But someone has already been there. Done after three attempts, perhaps a 7A+. I wanted to try H2O today but I’m not into it with that ankle, so I try a project next to Šikmá věž and Naplivu na vaše hroby. No way to make Šikmá věž, hat off to Šváchič who almost managed to climb it. In Hrob I make up a few new programs to get over the key place but none lets me through; I think it might be an 8B+.  Finally, I go to Mucholapka, I try the project from the left side, hold the small crimp, lift my backside but that's about it. Too far to the next hold. I look at line that caught the eye of Felipe Camargo, I am trying it for a while and manage at the fourth attempt; maybe 7C. The boulder starts at Moucha na skle and from the upper hole it goes straight left, then you have to weight in to the crimp and stop your body with your shoulder  and then up Mentálně narušená moucha.
So this is what Bor was these days, hopefully my ankle will be fine soon, because on Saturday me and Káťa are off to our Euro trip :) Psyche is high, for rocks as for the world championship.
PS – take a repellent to Bor!!!

5 komentářů:

Adam řekl(a)...

Supr článek, doufám, že kotník bude v klidu. Chci teď o víkendu zkusit ty nové věci a Rock Machov jsem ještě nelez, tak jsem zvědav:) Jinak nemohl bys poradit cestu z Polska?

NOO NOO řekl(a)...

Snad jo, uz se to lepsi:) cesta je popsana na pure, akorat ted je tam objezd takze jak se na pure pise - pred kasinem gold doleva, tak musis jet porad rovne, respektive drzet se znacek "objazd", nen to nic slozityho, kdyztak brnkni,i treba ohledne tech novych veci, v sobotu budu tak do 3 odpoledne jeste v CR..Tak snad ti vyjde pocasi a neco peknyho povylezes;)

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji http://www.mp3stahuj.cz je tam plno mp3 zdarma ke stažení, videoklipy, legrační videa, obrázky a další. Super web:)

Anonymní řekl(a)...

It's very simple to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this site.
http://www.bizlinke.com/index.php?do=/blog/53494/assist-to-your-children-find-all-their-capacity-by-tuition-swindon/
http://ruckmarks2.co.za.www31.cpt3.host-h.net/forums/topic/score-a-group-scholarships-for-any-tutor-singapore/

Here is my web blog world rally championship 3 ps3

Anonymní řekl(a)...

Have you ever considered about adding a little bit
more than just your articles? I mean, what you say is
fundamental and everything. However just imagine if you added some great photos or videos to give your posts
more, "pop"! Your content is excellent but with pics and
videos, this blog could definitely be one of the best in its
niche. Good blog!

Look at my web-site cellulite treatment