pondělí 13. června 2011

Miskovický Lom, Kutná Hora + MČR v obtížnosti - 2.místo

Konečně trošku volna od školy, a tak se chci v pátek s kačenkou podívat někam na skálu. O víkendu jsou závody, tak si říkám, že si zalezu jen tak zlehka, ale nakonec mi to nedalo a stejně sem se docela zničil. Na netu si vyhlížím Miskovický Lom, kde vede 7C. Přesně nevím, kde to je tak se domlouvám s místňákem Honzou Novákem, kterej mi nakonec ukáže nejen to, ale i další věci. Takže první zastávkou je avizovaný lom. Jedná se o jeskyňku cca 5m širokou, 2-3m vysokou. Honza mi ukazuje Mezi Nebem a Zemí 7C stím, že to je asi lehčí. Zkouším OS, ale vůbec. Po vyrazení programu to na 3pokus pošlu. Pěkná silovka. Ale tak 7B/B+. Pak spolu zkoušíme projekt, kterej startuje stejně, ale jde mírně doprava. Chvilku ladím jednotlivý kroky. Pak asi druhým pošlu, je to o kus těžší než Mezi nebem a Zemí, tak snad 7C. Je potřeba hodně zabrat za bicák a mít dobrou patu. Honza taky není daleko od přelezu.





Nakonec ještě zkouším narovnání Mezi nebem a zemí. Program je po chvíli na světě a přelez taky. 7B+. Všechny směry tu jsou vylezený, tak jedeme dál na "Bouldry u Rybníka" neboli Čertova stěna?, ani Honza si není jistej názvem. Na první pohled úžasná skála v některých místech až 6m vysoká. Bohužel trošku židárna, tak se sem tam něco ulomí. Místní guru mi ukazuje jeden z projektů. Trošku to poulámu a nejdřív sem v tom hodně marnej. Nakonec pomůže kozí noha, hrubá síla a tak po 30 minutách sem s troškou překvapení nahoře. Právě včas, prsty se začaly kroutit, že se jim do toho už moc nechce. Název Otvírání studánek a klasa lehčí 8A, s klasou moc nevim, bylo docela vedro.



 Ještě udělám boulder, kterej jde ze stejnýho nástupovýho chytu, ale mírně doprava, takový 7B+ko o nástupovým kroku. Nakonec ještě zajedem pod Chrám svatý Barbory, kde číhaj dva hustý, avšak trošku krtkovský, převisy. HOnza mi ještě dává Echo o převisu, kde budou zaručeně 8Béčka, tam už ale nejedem, čas nás tlačí.

Navečer s KáŤou zajdem do aquapalace v Průhonicích. Ráno dojedem do Prahy, a docela cejtím po včerejším lezení ruce. Naštěstí to docela rozlezu na bouldrovce a obě kvalifikačky, jako i dalších 13 lidí, pošlu do Topu. Odpoledne jdeme na Václavák, Karlův most, dáme pívo a spát. V neděli se už cejtím líp. Semifinále za cca 9+/10- dolezu jako jedinej s adamem do Topu. Při finále trčíme 2 a půl hodiny v izolaci. Jak se začne lízt, tak už to konečně trošku utíká. Lezu až jako poslední, předemnou Adam ustojí nepříjemnou roli favorita a pošle Top. Mě se leze celkem pěkně, při lezení se se mnou otočí stup, naštěstí mou nohu chytne lano, tak mi to ani tolik neubere síly a lezu dál. Nakonec dolezu až na poslední trojúhelník, bandasky už nemaj kam natíkat, tak jdu k zemi. Celkově supr 2.místo.



Tak, teď se zas učit a o víkendu na Bor:)


Finally some days off at school so on Friday I want to go to some rocks with Kačenka. There will be a competition at the weekend so I decide to climb only a bit but in the end I didn’t resist and got worn pretty much. On the internet I look up Miskovický lom with a 7C. I don’t know exactly where it is, so I ask local Honza Novák and he shows me not only this one but also other things. So the first stop is the mentioned quarry. It’s a cave maybe 5 m wide and 2-3 m high. Honza shows Mezi nebem a zemí 7C because it might be easier. I try OS but no way. After learning the program I make it at the third attempt. A nice power thing. But maybe 7B/B+. Then we try together a project that starts similarly but goes slightly right. I’m working on steps for a while. Then I send it at the second attempt, it’s a bit more difficult than Mezi nebem a zemí, maybe a 7C. You need your biceps and a good heel. Honza isn’t far from climbing over.
Finally, I try Mezi nebem a zemí. The program is here in a while and a climbover as well. 7B+. All directions are climbed, so we go on to Bouldry u rybníka alias Čertova stěna? but even Honza isn’t sure about the name. At the first sight a great rock, in some places up to 6 m high. Unfortunately some pieces break off at times. Local guru shows me one of the projects. I break it a bit and at first I’m a bit hopeless. In the end I manage with a bit of surprise. Just in time, my fingers started protesting. Name Otvírání studánek and class easier 8A but I’m not sure about the class, it was quite hot.
 I make another boulder from the same starting hold but slightly to the rigt, maybe a 7B+ with a starting step. At the end we go under St. Barbara church where there are two overhangs. Honza also tells me about an overhang with sure 8Bs but we are short of time and we don’t go there.
In the evening me and Káťa go to an aquapalace in Průhonice. In the morning we arrive in Prague and my hands and arms hurt a bit after yesterday’s climbing. Fortunately I overcome it on a boulder climb and send both qualification climbs, just like 13 other people, to the top. In the afternoon we go the the Wenceslaw square, Charles bridge, have a beer and go to bed. I feel better on Sunday. Me and Adam are the only ones to make the  9+/10-  semi-final to the top. Before the final, we are isolated for 2,5 hours. When people start climbing, time flies faster. I am the last one to climb, Adam before me handles his unpleasant role of a favourit and makes it to the top. I feel fine climbing, make it up to the last triangle but then go down to the ground. All in all a great 2nd place.
So now study time and Bor at the weekend :)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Čus. tako to hodně pěkně, je tam toho víc? Měj se vilda

Anonymní řekl(a)...

Zdar, no zas taková nádhera to není, ale člověk si najde svůj problém a pujde tam lízt i v zimě..z prahy kousek..NO a pak má bejt ještě něco málo blíž k praze - koukni na svaz na průvodce - kolínsko - pašinka, no a ty kotle v údolí řeky Klejnárky(doudolův mlýn) což je vpodstatě hned vedle Tisej skály;)

Anonymní řekl(a)...

Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your
articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums
that cover the same subjects? Thanks a lot!

Feel free to surf to my web page: anti cellulite treatment