neděle 8. května 2011

Ostaš, Forma je tu!

Po týdenním tréninku v kuse, jsem se s Káťou vydal na Ostaš. Počasí bylo exkluzivní, kameny až na vyjímky suchoučký. Přijíždíme v sobotu k večeru, první věcí, na co chci mrknout, je Futur linka ze sedu. Je to jeden těžkej krok navíc, žádná krása, na začátku takovej blbo nástup a pak musí člověk dávat pozor na kamen za sebou. Tvářilo se to jako 7C. Pak jdeme na paseku. Káťa přelízá dva svý projekty - 3ku a 5Béčko na bazénu. Já už netrpělivě koukám po svým projektu z minulýho roku na malým střecháči. Začíná se v Louis Armstrongovi, traverzem doleva do Master of Rock a jím na vrchol. Zkroknu to a pak, to jde překvapivě hladcem třetím pokusem je to doma. Tak já nevím, sem si říkal, že by to mohlo pokukovat i po Béčku, ale to tomu teď nemůžu dát, takže 8A+. Je to spojení tak 8A a 7C+.

Crux 1
 Crux 2
 Crux 3


NAkonec si dám ještě novinku od Konrada Saladry, Shake the Lattice 7C+, což začíná jako Master of Rock a leze se to do Monster of Popu. Káťa nakonec dne ještě hezky vyběhne Mlaskonku 6A.

Druhej den začínáme na Čertovi a Káče 5C. KáŤa drtí, ale jeden krok pořád ne a ne udělat, tak příště.


Pak jdeme ke Studánce, kde lezu všechny nový sedmičky, 7A, 7A+ a 7B.

Další cíl má zase Káťa a to 5B+/C nad Velkým střecháčem. Chvíli řeší nástup, pak to pošle.

Dál jdeme k Vesmíru. Věčně mokrej Klidnej Bicák 7A+, je zase docela vlhkej, tak to musím lízt troškutěžčejc, ale pouští to. Dám si ještě Kaskadéra 7C, kterej upaluje do Vzali mi můj sen. No dost vytrvalostní, dal bych spíš C/C+. Ještě omrknu projekt pod vesmírem přes kruto oblinu, jestli se něco nezměnilo. Nezměnilo. Konec lezení, jede se na hokej:)



After a week of training I went to Ostaš with Káťa. The weather was awesome and the boulders, except a few, were dry. We come on Saturday late afternoon and the first thing I want to look into is the Futur line from a sitting position. It’s one extra difficult step, nothing great, a stupid beginning and later you have to mind the boulder above you. It looked like a 7C. Then we go to the clear-cut area. Káťa gets over her two projects – a 3 and a 5B. I impatiently search for my last year’s project. The start is in Louis Armstrong, then a traverse to the left to Master of Rock which takes you to the top. Here we come at the third attempt. I was thinking of a B but it won't work out now so I go for an 8A+. It is a combination of maybe 8A and 7C+.

To finish with, I go for Konrad Saladra's new stuff, Shake the Lattice 7C+, which starts off as Master of Rocks and then you climb to Monster of Pop. Eventually Káťa runs up Mlaskonka 6A.

The following day we start at Čert a Káča 5C. Táňa tries hard but she can’t get on of the steps right, so it remains for the next time.

Then we move on to Vesmír. Always-moist Klidnej Bicák 7A+ is quite moist again so I have to climb it in a harder way but I manage in the end. Then I go for Kaskadér 7C running up to Vzali mi můj sen. It requires endurance, I would rate it rather C/C+. I have a look at a project under Vesmír to see if something has changed. It hasn’t. No more climbing, it’s ice-hockey time :)

Žádné komentáře: