neděle 13. března 2011

Havl Brod



Dneska jsme navštívili skálu u Havlíčkova Brodu. Nejdřív musím poděkovat Štěpánovi, který skálu očistil! Jinak, jedná se o asi osmimetrovou stěnku s víceméně dobrými a příjemnými chyty. V těžkých bouldrech se teda objeví nějaká ta mini krysa, která řeže hodně, ale kdyby tam nebyla, tak by to nebylo těžké, že..

Počasí nám přeje, zrána je pěkně chládek, pak se oteplí, takže tření už odešlo, ale hlavně, že se lezlo. S Verčou jdeme hned na to, co tady Štěpa udělal minule. Dáváme čtyřku a nějaké šestky. Pak mě pustí i nějaké to 7A, a Verča taky jedno zbombí a Petra dá svoje první 6A.


 

Pak už je čas na něco těžšího. Nejdřív jdeme na TheGreat One 7B, mně se podaří  FA OS, Štěpa po prvním pokusu, kdy zaváhá na začátku, taky vyleze. Jedná se o tři těžké úvodní pohyby, přes hluboké "jednoprdy" a pak už vytrvalostní lezení po víceméně dobrých chytech. Taky dáváme Srdce v Kalhotech 7B. Já to dám hned na první, člověk se hlavně nesmí nahoře bát, je tam ještě tak cca 6C bouldr. Štěpa si to v prvním pokusu radši sleze, na druhý s přehledem dává. 

Další linkou je Crash Zone 7B+, krásné lezení po krásných lištách. Zkouším přijít na ten správný program, ale nakonec ho nevymyslím a přelezu to trošku tíž. Hlavně se bojím zabrat za jednu lištu, která vypadá na ulomení, tak ji radši neberu, přece jen už je to tak v 4-5 metrech. Štěpa přijde a nekompromisně z první vyleze tak, jak se to má.

 
Dál už čekaly jen pořádné kotle. Jeden vylezu relativně rychle, a to Keramické Nože. Je to vlastně jen jeden krok. Nabrat malou krysu na tři prsty, která má velikost tak na čtvrt článku a z ní naskočit madlo a pak to dolézt Srdcem v Kalhotech. Nevím, třeba 8A. Tak přijeďte a zkuste.

Poslední věcí je projekt úplně napravo. Pomalu to pouští výš a výš, ale zastaví mě zase malá krysa - tak na čtvrt článku. Dám pár pokusů, některé už jsou docela nadějné ale prsty jsou proti, už toho mají dost, tak příště. Bude to taky tak cca 8A.


Fakt to stojí za to, rozhodně je potřeba docela hodně morálu nebo dopad z Chváličovy bouldrovky. 

 

Today the destination was a rock near Havlíčkův Brod. The thanks must go to Štěpán who cleaned it! Anyway, it's a wall of about 8 meters with quite good and nice holds except for some sharp places.

The weather is ok, too. The frictiongradually goes away but otherwise it's fine. Martin and Verča go to what Štěpa did here last time, climbing a and some 6s. Martin adds a 7A, Verča follows his example and Petra climbs her first 6A ever.

And time comes to try something harder, such as The Great One 7B, which Martin does  FA OS, Štěpa a bit hesitates when trying it for the first time but then he climbs it as well. Also they climb  Srdce v Kalhotech 7B, Martin climbing it at the first attempt. The chief obstacle in this boulder is fear.  

Another line to do is Crash Zone 7B+,  a nice ledge climbing.After some fruitless attempts to come with the right programme Martin climbs it the harder way, skipping a hold that looks fragile. 

Martin then moves to Keramické Nože which consists of a single move from which you have to jump to Srdce v Kalhotech. The overall grade could be an 8A.

The last thing to do is the project on the right. There is a sharp piece preventing it to be climbed. The grade is  8A as well.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
teda pěkně jste nám to vyfoukli,neposlali by ste nám nákresy cest, ať to zkoušíme správně.
Díky Jarda HB jarda.zvolanek@tiscali.cz