sobota 19. února 2011

Když to tře!

Na závody do Práglu nejedu, především kvůli jedné "maličkosti", navíc ani není moc motivace. Bylo tedy třeba vymyslet náhradní program a volba nemohla být jiná než Bor. Do Boru byla motivace naopak obrovská, především mi pořád vázl v hlavě projekt Poprava. Ráno nemůžu dospat, takže okolo půl sedmé vyrážím. V Polsku zkouším najet na Bor jinou cestou, směrem na Karlow. Bohužel je cesta až na parkoviště přímo u Bledných skal uzavřená, takže se musím otočit. Navíc tam byla kasa, takže kdyby chtěl někdo v létě tudy na Bor jet, budou asi potřeba nějaké zlaťáky.

První zastávkou měl být kámen Chemička, bohužel je pod sněhem, tak jdu hned vedle na projekt na 3D objektu. Hodně rychle však zjišťuji, že se nic nezměnilo a první, respektive druhý, krok zůstává stále záhadou. No nic, jdu na Vězení. Rozehřeji se a dávám pokusy v projektu Poprava. Všechny jsou relativně dobré, ale pořád padám v klíčovém kroku. Sundávám teda tejpku, abych byl v "očičkách" silnější, jistější a konečně se mi podaří udělat klíčový krok, pak už nenechám nic náhodě a dolezám si pro FA. Klasa 8A+/B, s tím že pro ty, kdo mají delší ruce než já spíš to A+, pro ty, kdo je mají kratší, 8B.

Dalším bouldrem, který jsem chtěl víc pozkoušet, bylo H2O 8A+, který občas zkouším už tři roky.  Přijde mi jako hodně těžký bouldr, možná dneska byla až moc zima, možná jsem měl pár děr v prstech, ale pravda bude spíš ta krutá, a to, že jsem prostě slabej. Dneska mi to extra nejde, neudělám skoro ani krok. Jdu zpátky do kopce. Po cestě se zastavím na Masoxu 7C od Majzlíka.

Docela dlouho řeším výměnu před nálezem do Prontoflexu, když ji ale udělám, tak to pošlu. V Prontoflexu, jsem objevil malý spoďák, který  samotný Prontoflex trošku zlehčil. Po výlezu na kámen je zábavná cesta dolů - musíte to sjet jako na tobogánu a zastavit se o strom.


Jdu dál do kopce, zastavuju se na Gymnastovi, kde dělám nové 6C+ Kony. Pěkný bouldr po docela dobrých chytech, s trošku morálovým náskokem nahoře. Poslední zastávkou je kámen Muzikant vedle Šikmé věže. Zkouším projekt, zkouším ho zleva, zprava, přímo, náskokem, ale nic nepouští. Zkusím si teda nakonec ještě projekt "Štěpovu hranu" - Bongo Bongo. Dlouho ladím start, chyty tam jsou fakt mizerné. Je potřeba si vyladit nohu ve stropě, a pravou jednoprstovku vzít "Sukovým" úchopem. Když člověk zvedne prdel a udělá první krok, tak má v podstatě vyhráno. Klasa 7C+/8A.

  

Video 




As Martin gave up the competition in Prague, he decided to go to Bor instead. There he wanted to do the project at Poprava. The attempt to get to Bor from Poland is a bit of failure, the road being closed so Martin has to choose another way. 

The first stop is Chemička block but it is covetred with snow so Martin moves to the project at the 3D objekt, finding out that some moves are still shrouded in mystery. At Vězení. he starts trying Poprava. He's doing well but keeps falling from the crux. After putting off the tape he finally does it  - FA. The grade is 8A+/B, depending on the length of the climber's arms. 

Another boulder to do is H2O 8A+, which Martin tries for about 3 years and considers it very difficult. . The same this time, so he has to give up, at least for today, and check  Masox 7C by Majzlík.

For a while Martin deals with the beginning of  Prontoflex, but after solving the mystery he climbs it all. The way back is fun, you have to slide down and stop by a tree. 

At Gymnasta Martin does a new boulder - 6C+ Kony. then he stops at the Muzikant block next to Šikmá věž. Al thye attempts to get the scalp of a project there are in vain, so he tries another one - "Štěpa's edge" - Bongo Bongo. The first move is crucial but after that it's a pice of cake with grade about 7C+/8A.

Žádné komentáře: