neděle 7. listopadu 2010

Zemská Brána II

Předpoveď nic moc, na Škrovád teplo, někde dál asi mokro, takže nejlepší volbou byly Mladkov a Zemská Brána. Nejdřív jedeme na Mladkov, kde dá Verča nějaké 6B a Káťa nějakou tu čtyřku, a pak zkouší i silovou pětku a já asi podesáté jedno omezené 7A.

Začíná lehce poprchávat, tak rychle do auta a frčíme o 10 km dál na Zemskou. Neváhám a hned jdu do Mladické Rakoviny 8A, jednou si zkusím těžký fix a cítím sílu a tření, a hned prvním pokusem to zbombím. No, dneska za těchhle podmínek to 8A určitě není, spíš lehčí C+. Hodně záleží na podmínkách protože minule jsem lezl lehčí variantu, Řezky, a jejich přelezení mi trvalo 1,5 h.

No nic, tak zkusím ještě projekty nalevo, které po asi 30 minutách taky pouští. Je to spíš jen jeden bouldr, ale se dvěma rozdílnými výlezy, klasa u obou 7C+/8A, nebo nevim, bylo to tak o + těžší než Mladická rakovina. Začátek traverz po lištách, pak zasednout patu a dlouhým nátahem z mini lišty do docela dobrého, kde když člověku nedrží pata, nohy vyletí, takže je to ještě docela těžké udržet. Nakonec kouknu na projekt v převisu, ale je mokrý jako vždycky, takže se jede domů.


Being lead by the weather forecast Martin, Verča and Káťa went to Mladkov and Zemská Brána. At Mladkov Verča climbed a 6B and Káťa a 4, and then they try a 5 while Maryin deals with a 7A.


After it starts raining they move10 km further, to Zemská brána. MArtin picks up Mladická Rakovina 8A, and it takes him only one attempt. As the friction os perfect, the grade would be probably rather 8C+

Then he tries other projects on the left, both successfully, the grade being about 7C+/8A. The begiining is a travers, then it't necessary to reach a hold and above all to keep the heel where it is. In the end he checked a project n the overhang but it was wet as usual so they all went home. 

Žádné komentáře: