neděle 3. října 2010

Ostaš na otočku

Auto se mi ještě opravuje a Štěpán si bere mamčino na sobotu a neděli na Sněžník, takže v pátek využívám toho, že je ještě Focus doma, a jedu s Verčou na Ostaš. Sice jsem včera lezl, ale jsou super podmínky na lezení, takže jsem nezaváhal.

Rozlez dáme na "Péťovým" kamenu v Male frog 6B, jediném suchém boulderu. Verča po chvilce dává. Pak jdeme na paseku, ale projekt na Malém střecháči je mokrý, tak co teď? Koukám na Vesmír, mokro. Tak jdu podél okrajovem a vyhlídnu si tam něco málo.

Prvním boulderem je novinka Vyhlídkový let 7B, hodně morálový, má to asi 7m. Uprostřed dlouhý nátah a pak ještě docela těžké místo a kámen dole, který čeká na pád. Vždycky si radši na jistotu odskočím, dokud se necítím betonový, a pošlu to.


Pak si vyhlédnu hezkou lištovku asi 10 m napravo. Malinké sklopené lišty a zase dlouhé nátahy. Trápím se tam asi hoďku, dokud to nedám. Lezl jsem to na sluníčku, ale stejně je to dřina. Albedo 7C+/8A.



Nakonec jdeme na Velký střecháč, který je krásně suchý. Verča pošle 6B+ a já chvilku po ní další novinku, přímý nález do Revoluce. Samet 7C. Už se stmívá, tak jedeme dom.


                                                           Samet - 7C


As there is currently lack of cars in the Stráník family until Martin's car is repaired, it's necessary to use every oportunity to transport oneself, so Martin took Verča to Ostaš. The conditions were perfect.


As a warm up they climbed Male frog 6B at Péťa's block, which was the only dry boulder. The project at Malý střecháč and the whole Vesmír block were wet, so Martin picked up something else, starting with Vyhlídkový let 7B, which is about 7m. It needs some practice but finally he gets to the top.

The second stop is a nice edge. It takes about an hour and it's pretty hard job. It is called Albedo 7C+/8A.

At the end they move to Velký střecháč where Verča sends a 6B+ and Martin does another news Samet 7C. And as it's getting dark, it's high time to go home. 


                                                       

Žádné komentáře: