středa 29. září 2010

Zemská Brána

O víkendu jsem se vydal s Verčou na Zemskou bránu v Orlických horách. Po cestě se stavujeme na Mladkově a Verča vydrtí jedno 6A a pak dává pěkné pokusy v 6B.

Pak přejedeme na Zemskou bránu, najít se to dá hned, tak hurá jde se lézt. Jdu postupně zleva doprava, od toho nejlehčího k nejtěžšímu. Začínám Velkými dětmi, které si neumějí hrát za 7A+/B, nejde mi moc druhý krok, docela malá lišta. Po pár pokusech už jsou prsty zaktivované a je to tam. A pak hned prvním pokusem dám i variantu doprava - Primadona, taky za 7A+/B, i když podle mě by spíš měly být obě dvě 7B, ten krok za lištu je fakt docela těžký.

Ze stejného nástupového chytu vedou přímo nahoru dvě 7C - Mokrá pička a I zbitá děvka má svoji hrdost, charakterově úplně stejný problém jako v boulderu nalevo - těžký krok do lišty a z ní, pak už to je lehké. To lehké se dá lézt doleva a doprava, proto dvakrát 7C. Zatím hezké skóre, po asi patnácti minutách lezení čtyři sedmičky.

Poslední, co zbývá, jsou Řezky 7C+/8A. Začátek mi jde hned, ten je lehký. Hodně se zaseknu v klíčovém místě, které mi dlouho nejde. Nakonec to vyřeším trošku morfo variantou, poskokem z malinké lišty, do které už to je samo o sobě docela daleko, ještě dál, a po asi hoďce a půl dávám.
Prsty brečí červenou, Verča padá do řeky, převis nestojí za nic, všude plno turistů, jeden pán se v kopci marně snaží stačit tempu manželky a tchýně, voda teče hlučně, už se těším na déšť...


At weekend Martin took Verča to Zemská brána in Orlické hory. On their way they made a stop at Mladkov and Verča climbs a 6A and makes some nice attempts in 6B.

Then they drive to Zemská brána and Martin starts climbing, from the easiest boulder to the most difficult one. He begins with Velké děti, které si neumějí hrát 7A+/B, and after initial difficulties he gets to the top. So he adds Primadona 7A+/B, in his view both two should be for 7B.

From the same hold up there are two similar 7Cs Mokrá pička and I zbitá děvka má svoji hrdost, one difficult move and the rest is OK. The score looks cool - four 7s in fifteen minutes.

The last boulder to do is Řezky 7C+/8A. Martin gets stuck a bit in the crux but then he finds a solution with a bit of jumping and after an hour and a half he succeeds.

Fingers are bleeding, Verča falls into the river, the overhang is dull, lots of tourists everywhere... 

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

ѕubѕtitute therapieѕ such as to
put my own spin on it and tuгn this іnto an hors
d'oeuvres, simply so I could call it tantric massage Pupu.

Take a look at my website london tantra
my site > tantra london