čtvrtek 9. září 2010

Holštejn

Po dlouhé době jsem se zase podíval do Krasu. Se Štěpánem jsme jeli na Holštejn, kde má jeden velký rest, a na mě tu čekalo jedno 8A+. Rozlezl jsem se v Kuřátku 7B, hned posílám na první pokus. Pak zkouším Auro 2000 7B+, ale nějak mi nejde první krok, je to docela kruté B+.

A už jdu na Patičku Ledovce 8A+. Vymýšlím kroky a asi po půl hoďce přicházím na ten správný rukosled. Používám ještě takový chyt nechyt -spoďák pod prvním chytem. Přelezám to nejtěžší, ale spadnu v posledním, už ne tak těžkém kroku. Tak si ten vršek pro jistotu ještě zkrokuju, ale nějak se se mnou to topové madlo odporoučí k zemi. Něco tam zbyde, tak to pořád jde a je to podobně těžké. Nakonec se se mnou urve i ten zbytek, takže teď je ještě konec docela těžký. Zase ten konec dlouho ladím, nějak to vyladím, ale na přelez už není síla. S klasou si myslím, že to nehnulo, protože předtím to bylo lehčí A+, teď už takové normální.

Štěpa mezitím dává pokusy v Glutamanovi, jeden je dost nadějný, ale dneska se prý necítí ve formě, tak to musí počkat. Já si ho nakonec taky jen tak prolézám.

 Do skal doráží Kala, Pepa Šlapák, Čoko a Peťa Růžičková, takže lidomorna je v plném obležení. Okolo třetí hodiny to tu balíme a jedeme do Blanska. Já tu dávám na druhý pokus Skalpel 7B+ a společně se Štěpánem děláme novinku - Silový trojboj 7B+. Po cestě ještě omrkneme jeden kámen, jestli by stál za to, ale nestál, tak jedeme dom.


After long time Martin got to Kras. Together with Štěpán he visited Holštejn. Martin started with Kuřátko 7B, which he immediately sent. The he tried Auro 2000 7B+, but the first move betrayed him. 

The next quest was Patička Ledovce 8A+. After thinking it through he found the right strategy but fell at the last, not so difficult, move. And then he broke off two holds. So he had to amke up something new, which he did but he didn't have enough energy for the climb.

Štěpa was in the meantime trying to climb Glutaman, One of the attempts was pretty good but the whole still resisted. 

At about three they packed and moved to Blansko where Martin climbed Skalpel 7B+ and together with  Štěpán he did a new boulder - Silový trojboj 7B+. On their way back they checked one block but itb wasn't so interesting as it seemed before.

Žádné komentáře: