úterý 24. srpna 2010

PureBouldering Session

V pátek končíme v práci dřív, Káťa už je ready, počasí parádní, tak hned razíme na Bor. Okolo čtvrté už jsme pod prvními kameny, čistíme s Káťou novou čtyřečku na Hlídače, potkáváme se se Štěpánem a razíme na novinky.

Na rozlez dávám Monokrok 6C+ OS a hned jdu na parádní projekt nedaleko, který den předtím Štěpa očistil a udělal pohodlný dopad. Zezačátku mi to moc nejde, malé chyty, špatné spoďáky. Nakonec přicházím na "klíč" a po hodince otevírám bránu k přelezu. Základem je pravá "koza", a síla. Štěpán dává název Nomen Omen a já nejdřív klasu 8A, ale pravda, že mi to dost sedí, takže radši 8A/A+ a ono se uvidí.
                                                              Foto by PePe Piechowicz
Pokračujeme pod Vězení, kde s Káťou čistíme nový kámen Antarktida a vznikají tady tři nové bouldříky klasifikace 3-4. Jdeme k autu, potkáváme kluky z Budějic a jdeme spát.


V sobotu ráno se už nemůžu dočkat, jsem vzhůru asi od sedmi, ale budíček je na devátou. Pomalu vstáváme a razíme do kopce. Nejdřív se stavujeme na něčem pro Káťu a pomalu potkáváme boulderisty ženoucí se do kopce. Chvilku koukáme, jak jim to jde, a jdeme dál do kopce k cíli jménem Djembe. S Chváličem po cestě děláme novinku Čičparádu za 7A+ a naše holky zkoušejí hranu vedle, ale je mokrá a morálová, takže radši koukají na nás.

Pokračujeme dál k Djembe. Klukům předlézám, jak by se to asi mělo jít, a po chvilce to oba dávají. Já zkouším SD, jeden těžký krok a pak lehčím 7céčkem na vrchol. Po chvilce mě to pouští, a skoro i Honzu, tak příště. Klasa 7C+. Jde se zpátky na další super věc - projekt Fata Morgána. Já to dávám hned z první, takové pěkné plácání hrany a symetricky ubíhajícího bočáku. Hlavní je nebát se, na což doplatil Jirka Švácha.
                                                              Foto by PePe Piechowicz
Mezitím doráží Vilda s Monrouem a povídají, že Jana (Maňas v MAgic Woodu) pěkně ošklivě spadla a potřebujou odvoz. Dávám jim klíčky od mýho fára, a oni hrdinsky odnášejí raňenou v bouldermatce na polské parkoviště. Pak se vymlouvali, že je bolí ruce z toho, jak Janu nesli - hmm, pěkný výmluvy ;)

My s Káťou mezitím ještě čistíme jeden kamínek vedle Poemexu, Disneyland, a vznikají tady hezké lehké bouldry, 2ka, 3ka, 4ka. Chválič mezitím pošle Tetrachlorid a jde se k autu.

Po cestě nabíráme holky v náchodském špitálu a hurá směr Ádr. Dáme dobrou večeři, pivo a jde se spát. Kluci okolo půlnoci pokračují v tažení a některým se o lezení už jen zdálo, i v neděli přes den :) Asi slušná pure porada.

V neděli jdeme do skal už jen na chvilku, okouknu a očistím Mega projekt vedle Wrestlera, obtíže budou někde Ufo vysoko. Na dolez si dávám novou Genesi 7A a jedem dom.




On Friday Martin took Katka to Bor where they met Štěpán and went to check the news. As a warm up Martin started with Monokrok 6C+ OS and then he moved to a nearby project made by Štěpa. After a while he finds the key strategy and gets up. Štěpán gives the boulder a name Nomen Omen 8A/A+.
                                                              
Under Vězení Martin and Káťa cleaned a new block called Antarktida and the result are three new boulders with difficulty 3-4. 


On Saturday morning Martin gets up very early. Together with Honza Chvála Martin tries and climbs something new: Čičparáda 7A+. Then they continue to Djembe. Martin shows the others his strategy and then he tries SD, which he soon does. The difficulty is 7C+. The next project is Fata Morgána. Martin climbs it immediately.
                                                              
In the meantime Vilda and Monrou come to ask for a car because their friend Jana had an ugly fall. Martin borrows them his car and they go to hospital. 

Martin and Káťa clean another block near Poemex - Disneyland, making some other easy boulders: 2, 3, 4. Chválič sends Tetrachlorid.

After picking up the girls in the hospital they go to Ádr. On Sunday they get to rocks only for a while. Martin checks and cleans a projects next to Wrestler and climbs Genese 7A. And that's all for this session.

Žádné komentáře: