neděle 28. února 2010

Škrovád

Konečně se počasí trošku umoudřilo, a tak jsme neváhali a vyrazili na Škrovád. Ještě se k nám přidala partička z Poličky a šlo se na Kazatelnu. Rozlézám se jako vždycky v Medvědovi 7A, pak si dávám Číňánka 7B a Kazatele 7B. Honza Chvála pošle Kazatele hned z první rány, Štěpán konečně dává Pika 7C a všichni se tak nějak shodujeme, že to 7C není, že je to spíš 7B/B+. Michal Štěpánek s Klímičem pokoušejí 7áčka. S Honzou ještě zkouším na video Mucholapku 8A+ a moc mi nechybí k zopakování.


Kunhúta je mokrá, tak se jde do Sarajeva. Je to tady taky dost mokré, ale něco se dá, aspoň tréninkově. Štěpán zkouší Knedlajse 7B+, ale palcová přídrž mu pořád nějak nesedí. Já si zkouším tréninkově prodloužení Mr. Siláka o pár kroků z Detonace, ale nějak mi vždycky dojdou síly, odskočím si proto za Štěpou a opakuju si Knedlajse.



Michal mezitím začíná čistit takovou další pikovku, nalevo od Knedlajse. Z malých mikrolišt skok do madla. To nakonec zkoušíme všichni, Štěpa snad hodinu, ale všichni neúspěšně. Ještě zkoušíme projekt napravo od tadytéhle pikovky a po chvilce ladění programu dáváme - Hvězda šesticípá 7A+.
 
Novinky


Dáváme koulovačku a nakonec se jdeme dolézt na Samurajův meč, 6-ti metrový 7A s hrozně špatným dopadem. Já si dám hned na první pokus, jediný další odvážlivec je už jen Michal, který to trápí asi 10 minut a pak slézá...



The weather finally improved, so Martin and Štěpán had a session in Škrovád, accompanied by their friends from Polička. They started it at kazatelna, where Martin did his traditional warm up - Medvěd 7A, after which he climbs Číňánek 7B and Kazatel 7B. Honza Chvála does Kazatel immediately, and Štěpán finally manages to climb Piko 7C  (which seems to be rather 7B/B+). Michal Štěpánek and Klímič try some 7As. Marti with Honza try Mucholapka 8A+ for the video and Martin nearly repeats his former ascent of it.

As Kunhúta is wet they go to sarajevo stone where Štěpán tries Knedlajs 7B+, but still in vain. Martin trains  the prolonged Mr. Silák but keeps falling so he joins Štěpán in climbing Knedlajs.

Michal in the meantime cleans a new Piko-like route next to Knedlajs. All of them try it, Štěpán does so for about an hour, but noone is successful. They shift their attention to the project on its right and there they win - Hvězda šesticípá 7A+.

After a break with a snowball fight they finish at  Samurajův meč, 6-meter-long 7A. Martin climbs it at the first attempt, the only other brave to try it is Michal, who, however, does not succeed. 

Žádné komentáře: