sobota 5. prosince 2009

Škrovád na Mikuláše ve znamení projektů.

Dnes jsme se Štěpánem vyrazili na Škrovád. Přidává se k nám ještě Honza Chvála a jdeme lézt. Podmínky jsou parádní, ideální. Rozlézáme se na Kazatelnách. Klasika - Na medvěda 7A, Pochody Římanů, Mouchy... Chváličovi nic nedělá problémy a všechno posílá na první, druhý pokus... Dokonce dává i nadějné pokusy do Mucholapky 8A+... Pak jdeme ke Kunhůtě 7C/C+. Kluci zkoušejí, ale bohužel, fix je dost přísný, přesto je tam nějaký progres znát. Honza ještě přidává Hydrauliku.







Pak jdeme na druhý břeh Škrovádu. Honzu necháváme na Sarajevu. A jdeme na Štěpův "projekt" Zločin XIa. Hned na první pokus krokuje a vypadá to, že by to snad dneska mohlo vyjít. Pak dává asi 5 pokusů, ale vždycky je něco špatně, většinou noha.

No nic, jdeme na můj projekt. Taky hned krokuju a dávám dva pokusy, v prvním spadnu hned na začátku, v druhém naopak nahoře. Musím si odpočinout, tak se vracíme na Zločin. Kontroluji Chváliče, který mezitím posekal pěknou várku bouldrů...Mr. Silák 7C a plno 7A+/B... Štěpa hned prvním pokusem dolézá ke druhému, ale padá při cvakání. Nějaký pád v bouldru a pak pokus, kdy konečně všechno sedne tak, jak má, a už je nahoře. Nutno podotknout, že tohle byl pro Štěpána taky hodně velký psychický boj, protože na tenhle svůj projekt tu už byl asi pětkrát...

Já využívám hodinku, kdy všechno padá, a hned na první pokus posílám projekt. Železná panna navrhovaná klasa XIa/XIb tedy 10-/10. Pak jdeme ještě za Chváličem, ten mezitím přelezl další Škrovádské prásky za 7B, Štěpa posílá dvě 7B a jedeme domů. Tak zas někdy? No, poslední hodně krutý projekt v kolmém čeká, klasa bude někde okolo XIc, ještě jsem to ani nezkrokoval, tak třeba tuhle zimu? U boulderů už je asi potenciál vyčerpán :(


At weekend Martin and Štěpán made another trip to Škrovád together with honza Chvála. The conditions were great, so they climbed lots of boulders, beginning with the traditional ones - Na medvěda 7A, Pochody Římanů, Mouchy... Honza had perfect day, sending all at the first or second attempt. He also made some very promising attempts on Mucholapky 8A+... Štěpán and Honza then tried Kunhůta 7C/C+ but all in vain, and Honza added Hydraulika to the list of his successes.

Honza stayed at Sarajevo and MArtin with Štyěpán went to the second bank of Škrovád. There they started trying Štěpán's project Zločin XIa. Štěpán tried the steps and shot some five attempts but something kept going wrong (mostly the leg's position).

So they proceeded to Martin's project. He made two attempts and two falls at the same time - one at the beginning and one nearly at the end. They went back to Zločin. Honza sent many boulders in the meantime Mr. Silák 7C and some 7A+/Bs...

At Zločin Štěpa gets to the second boulder but falls while fixing. After some falls, however, he manages to get to the top which makes him really happy as he was trying this project about five times in the past and finally succeeded.

Martin goes to Železná panna and does it at the first attempt, the dificulty of the project is about XIa/XIb or 10-/10. Štěpa then does two 7Bs and they go home. Martin plans to do there the last hard project with the difficulty about XIc some time in future.

Žádné komentáře: