pondělí 23. listopadu 2009

EPJ Kranj, aneb fair play je na piču...(?)

Na svůj poslední výlet na Evropský pohár jsem se vydal do slovinské Kranje. V sobotu dopoledne nasedám do auta k Juráši Šeflovi a v závěsu za naším vedoucím valíme směr Kranj. Při hledání našeho hotelu si s námi trošku pohrávají GPSky, ale hotel s pro nás neobvyklým počtem hvězdiček nacházíme. Postupně náš team doplňují Čermáci, Zbořilovic a Binterovci. "Staří" rozebíraj všední problémy do ranních hodin, kdy padne za vlast nejedna láhev... ;)

Kvalifikace probíhají v klasickém kranjském duchu. Vytrvalostní, pěkné cesty bez většího problému, kde se ukáže, kdo na to prostě má a kdo ne. Tedy, nakonec se vlastně ukázalo, že i když na to někdo má, dokonce i doleze do míst, díky kterým by se mělo postoupit do finále, postoupit nemusí, jak jsme se v případě Ivy Vejmolové dozvěděli.

Rozhodčí udělali chybu v tom, že jedna Norka měla být v první kvalifikaci 20. a byla 8., protože rozhodčí napsali špatně vysledek... No a v konečné fázi byla Iva 11. Kdyby rozhodčí neudělali chybu, tak by postoupila a Norka by byla někde vzadu... Takže se podal protest, ale rozhodčí zjistili, že Norku nemají na videu, takže s tím hlavní rozhodčí "nemohla" nic udělat.

Nakonec se šla Norka dokonce sama "udat", že opravdu dolezla méně, a místo toho, aby ji rozhodčí ocenili cenou fair play, tak to nechali být, čímž vyvolali v našich řadách vlnu emocí.

Iva Vejmolová tak skončila na 11. místě. V její kategorii moc hezky zalezla Terka Svobodová a ukázala, že finálová účast na MSJ nebyla náhodná. Já jsem dal v první cestě Top a v druhé jsem dolezl chyt pod top což mě vyneslo na 4. postupové místo. Další naši dopadli následovně: Tomáš Binter 33. místo, Gába Vráblíková 15. místo, Lukáš Skřejpek 28. místo, Martin Šifra 21. místo, Petr Čermák 33. místo, Michal Štěpánek 28.místo.

Večerní debatní kroužek vede Tomáš Binter..:)





V neděli ráno už náš team opustilo plno lidí, kteří jeli domů, jiní jeli na skály. Při obhlídce finálové cesty zjišťuji, že si asi hezky zabouldruju. Po chvilce mě v izolaci opouští Terka, která jde na věc, a podaří se jí trošku vylepšit kvalifikační výsledek. Skončí na 7. místě. Já ještě dlouho polehávám, učím se. Při rozlézání trochu cítím levé předloktí, které dostalo při kvalifikačkách pořádně zabrat. V mezi izolaci si domlouvám boulder session na příští rok v Magic Woodu a jdu na to. Lezu docela bez zaváhání, asi v půlce cesty trošku řeším nohy, pak už jen drtim, co to dá, a dalo to 5. místo. Po závodech chvilku čekám na "moje" auto, které si bylo zalézt venku, a jedeme domů.


The trip to Kranj in Slovenia was Martin's last opportunity to participate in European Cup of Juniors. After a bit of trouble with GPS they finally arrived to the hotel and the fun could start. Some of the people chatted till morning.

Next day the qualification is very Kranj-like. The routes aren't toodifficult but require lots of endurance. At least in most cases the endurance pays off...

The judges made a mistake concerning the performance of a Norwegian competitor. The girl should have been 20th in the qualification but they noted bad result, so she ended up 8th and went to final. Iva Vejmolová, who climbed better than her, was therefore 11 th and thus below the line. So the Czech team protested but all in vain as the judges didn't have the video of the Norwegian.

The Norwegian herself admitted that she didn't climb as well as they claimed she did but instead of awarding her with the fair play prize and settling the whole affair the judges stayed silent and did nothing, which upset the whole Czech team.

Iva Vejmolová thus ended up 11th. In her category Terka Svobodová did a nice climbing. Martin himself reached top and on the second boulder he got to the hold right under the top. SDo he was 4th and got to the final. The others' results were the following: Tomáš Binter 33th, Gába Vráblíková 15th, Lukáš Skřejpek 28th, Martin Šifra 21st, Petr Čermák 33rd, Michal Štěpánek 28th.

On Sunday morning lot f the mebers of the team left, some went home, others to rocks. The first one to climb in the final is Terka Svobodov8. She improves her performance, so in the end she's 7th. Martin goes after her and despite slightly hurting forearm he climbs quite smoothly. His effort results in the 5th place.

Žádné komentáře: