pondělí 26. října 2009

Semmering 09

Tento víkend jsme s Katkou využili ještě trošku příznivého počasí a vyrazili na Semmering. Trochu tápeme po horských kopcích, kde přesně ty skály jsou, ale ještě před obědem už razíme do skal. Rozlézáme se na 5c+ a pak už běžim na vyhlídnutý 8c Selb ist das kind. Nevím, kde přesně cesta je, a tak s vědomím, že lezu ztíženou cestu, davám na druhý pokus, ale jak se později ukázalo, byl to projekt. Jedná se o prodloužení cesty Holy Hail Holy 8-, klasa není moc závratná, asi 9/9+.

Pak už konečně jdu na SIDK. Prvním pokusem krokuji, a po chvilce odpočinku dávám první ostrý pokus. První bouldřík dávám bez problému, ale pak mi za další 4 pokusy buďto promrznou prsty, nebo nateče. Po pátém pokusu to balím a jdu si trošku spravit chuť na Angel heart 10-/10 a Self destroying prophecy 9+/10- obě OS. Nakonec ještě zkouším "projekt" za 9+/10- ale nahoře ve šprungu padám. Je nám zima, prsty jsou na kaši, síla není, tak jedeme dom.


This weekemd the weather was at least a bit favourable, so Martin and Katka grasped the opportunity and went to Semmering. After some time of rambling they finally found the rocks and started climbing a 5c+ after which Martin went for 8c Selb ist das kind. The second attempt was successful and later on Martin found out that it was also a project as it is prolonging of Holy Hail Holy 8- route. The difficulty was about 9/9+.

Then Martin moved to SIDK. He tried the steps first and then he made the first serious attempt. The first boulder goes well but then Martin's fingers refuse to obey, so he gives up and tries Angel heart 10-/10 and Self destroying prophecy 9+/10-, bpth of which he climbs OS. At the end he tries a "project" 9+/10- but falls from near the top.

Žádné komentáře: