středa 9. září 2009

Lubná + Borová + Oldříš

Dnes mám možnost prolétnout si boulderingové oblástky okolo Poličky. Mým průvodcem je Jan Chvála. První zastávkou je kámen na Lubné, kde mám skoro všechno přelezené, lezu jen nové 7A od kluků, vymýšlím, ale hezký ojeb nohama a viděl bych to tak na 6B? Ukazuji program Honzovi v Razzle Dazzle 7C, dává pár pokusů, ale klíčový chyt se zdá lehce oslizlý, a tak jedeme dál na projektík na nedaleký kopec. Jedná se tak trošku o takovou petráčovskou lahůdku. Kámen je vysoký asi metr a my se snažíme ho přetraverzovat zleva doprava po hezkých oblinách. Prvního to pouští Chváliče, já dávám ještě pár pokusů a taky se daří. Takže 7B?

Pak přejíždíme asi 7km na Borovou. První zastávkou je kámen Profesionální Zabiják a já si tady všechno dávám hned na první pokus - Vražda Žida 6B, Žid V Kolenou 6C a Rozřezaný Anarchista 7A. Pak chvilku hledáme další kámen, Hříbek. Tady dávám na druhý pokus hezký traverz Stěrač 7A+. Vedle si ještě lezu Cvičení Trpělivosti 6Ctr. To je tady všechno a jede se na 2km vzdálenou Lubnou.

Jdeme k famóznímu Zrcadlu a dáváme jeden lehký bouldřík, 6B? Pak jdeme hledat jedno 7B asi 300 metrů napravo od Zrcadla. Chvíli bloudíme, ale nakonec je nacházíme. Přelézáme údajné 7B, ale my si myslíme něco o 6C+. Nalevo od toho přelézáme ještě jedno 6C+ a nakonec si dáme hezký bouldr, který tyto dva spojuje, 7A. Pak se jde úplně na druhou stranu kopce, kde čeká supr bouldr Mňau 7B. Nejprve lezu odlehčenou verzi Au za 7A, a pak na pátý pokus přelézám i Mňau. Chválič si obuje lezky a v Mňau se ani nezapotí.

Ještě nakukuju do morfo projektu, za 8A+-B? ale je to moc daleko tak na to kácim. Kousek odsud jdeme na Všechno hezké jednou skončí za 7B. Chvilku řeším správný program a nakonec pořádně patuju a přelézám. Vedle si ještě dávám supr 6C, kde je nejlehčí způsob přelezu přes Netopýra:) Tady to balíme a jdeme na poslední kámen s názvem Bumbrlík.

Onsightuju Predátora 6C+ a pak na první pokus dávám ještě skokového Hellboye 6C. Pak obhlížím linii napravo přes malé lištičky, zavěšuju se do toho a na druhý pokus je to tam, Ufonátor 7B. Hned po mě to tam bouchne i Chválič, na druhý pokus, a jedeme dom.

Děkuju Chváličovi za perfektně strávené odpoledne!


Today Martin has an opportunity to see the bouldering areas near Polička with his friend Honza Chvála aka Chválič. The first stop is a stone at Lubná where Martin climbs a new 7A which he after finding a climbing trick with legs estimates as 6B. Honza climbs Razzle Dazzle 7C but does not succeeed despite the advice given by Martin. Then they move to a project - a stone about 1 meter high which they are trying to traverse from left to right. Honza does it first, Martin follows him. The grade is about 7B.

At Borová area they start at the stone named Profesionální Zabiják where Martin starts avalanche of first-attempt-climbs: Vražda Žida 6B, Žid V Kolenou 6C and Rozřezaný Anarchista 7A. Then they seek another stone, Hříbek. Martin climbs a nice traverse Stěrač 7A+ there and then he adds Cvičení Trpělivosti 6Ctr. After that they move to Lubná.

At Zrcadlo they try an eay boulder, about 6B and a 7B which they think is rather 6C+. And then another 6C+ and a boulder whoch connects both - 7A. At the other end of the hill they try Mňau 7B. Martin starts with the easier version of it Au 7A, and then finishes Mňau at the fifth attempt.

They move to Všechno hezké jednou skončí7B. It takes a while until martin finds the right programme but then it goes quickly.Next to it he also climbs 6C.

The last spot there is the stona called Bumbrlík where Martin does Predátor 6C+ OS and Hellboy 6C. Then he checks a line on the right and climbs it as well - Ufonátor 7B. Chválič does it as well and then they gi back home.

Žádné komentáře: