středa 5. srpna 2009

Bor na 4x, aneb Zlatý Drak SD je doma

Poprvé 17-18.7. s Káťou - Čistíme něco na Garrone a vzniká Vodonoš 4.



Pak jdeme na dětské hřiště, Káťa dává jednu trojku za druhou a jde se čistit nový kámen, Austrálie. Tady vzniká 6 boulderů od 4 po 7A/A+.

Austrálie Oupn 7A/A+


Nakonec ještě zkouším projekt na Hospodě, ale nejde mi to, Káťa ještě dělá jednu dvoječku - Pivní pupek.

Další den je pěkně chládek. První zastávkou je Bob the boulder(asi 100 metrů pod pacientem), kde Káťa přelézá Rolíka za 4. Pak jdeme na Básníka, kde přelézám projekt nalevo od Básně z Malty a Cihel. Takže: Haiku 7B?



Podruhé 27.7. Verča s Andym. Začínáme na Garrone. Verča přelézá Vodonoše a já jen tak zlehka nakukuju do H2O. Pak jdeme dál. Po cestě přelézám novinku Čtvrtej za 7A+. Pak jdeme na nový boulder od Vildy - Pičovinu 7B a po chvilce zkoušení dávám. Pak jdeme dál do kopce k Vězení. Verča přelézá pytel od minule, Mříže 4. Já tvořím dva nové bouldry: Holocaust za 6C a Právo Útrpné 7C+/8A.

Pak jdeme kousek nad na Čínskou zeď, kde mám rozlezený projekt od minula a po asi hodince zkoušení to pouští - Mao Ce-Tung 7C+. Zde potkáváme polského boulderistu, který nám poradil skvělou příjezdovou cestu k Boru z polské strany, takže teď je to jen 10 minut vertikálně k Zavulonovi :). Ukazuju mu pár boulderů a společně čistíme nový kámen, asi 50 metrů napravo od 3D objektu, Pergamen. Vznikají tady dva nové bouldry, jeden takový jednokrok - Palimpsets 7B+ a moc pěkný Pergamen za 7C.




Potřetí 1.8. - Káťa, Andy a Verča. Začínáme na Bob the boulder, kde holky lezou jak utržené ze řetězu. Vznikají Max 4, Julča 3 a Béďa 5A. Pak se jde na Zlatého Draka, kde mocně pokusuju, ale pořád to nepadá.



Po hodince se jdu odreagovat na Vězení, kde vzniká Hlava XII 7B a Hlídač č.47 6B. Pak si jdu ještě vyzkoušet Draka, potkáváme pražáky Spilkyna a Olina, ale už sem slabej a moc to nejde. Nakonec si jdu ještě zkusit novinku od Štěpána - Kluka ze Záhrobí 7A/A+, kterou na druhý pokus přelézám.

Andy taky lezl :)


Počtvrté 4.8. - Káťa a Andy. První zastávkou je nový kámen Pokémon, 50 metrů pod Básníkem. Čistíme a vzniká 5 bouldrů. Káťa dělá dvě dvoječky a já dvě 6Céčka a jedno 7C, které je hodně o prvním kroku.





Pak se jde na Draka a hned při prvním pokusu se v něm cítím moc dobře. Mezi pokusy dávám velké přestávky, protože tam už docela natéká a na třetí pokus se objevuji nahoře na kameni, takže Zlatý Drak SD 8B!! (video je ke stažení na http://uloz.to/2237484/zlaty-drak-1.wmv).





Potom jdeme k Shakespearovi, kde se i Kátě daří a přelézá Julii 4.



Nakonec ještě zkouším nějaký ten projekt, na Trojúhelníku, u Pacienta, na Hranol, ale nic mi nejde. Takže fičíme dom.



The article describes four Martin's trips to Bor with different companions and the new boulders they all created and climbed there.

On his first visit with Katka he created Vodonoš 4 on the Garrone stone. Another stone, Austrálie is a place of origin of even six new boulders with level of difficulty from 4 to 7A/7A+. Then Martin tries his project on Hospoda stone but withou success. Káťa climbs a 2 - Pivní pupek. The following day they go to Bob the boulder, where Káťa does Rolík 4. Then they move to Básník and Martin defeats the project on the left of Báseň z Malty a Cihel - Haiku 7B?

The second visit is with Verča and Andy. On Garrone Verča climbs Vodonoš and Martin tries a bit of H2O. Then he climb a new boulder Čtvrtej7A+and they all go to a new boulder by Vilda called Pičovina 7B and Martin finishes it successfully. They proceed to Vězení and Verča does Mříže 4. Martin createz two new boulders: Holocaust6C and Právo Útrpné 7C+.

Near Čínská zeď Martin has another project which he finishes after about an hour of attempts - Mao Ce-Tung 7C+. They meet a Polish climber and after an exchange of useful tips they together clean a new stone called Pergamen, which is near 3D objekt. Two new boulders emerge here - Palimpsets 7B+ and Pergamen7C.

On 1.8. Martin goes to Bor for the third time and he takes Káťa, Andy a Verča with him. They begin at Bob the boulder, where the girls climb Max 4, Julča 3 and Béďa 5A. Then they go to Zlatý Drak. Martin tries it but so far does not win.

After an hour he goes to Vězení, where he creates Hlava XII 7B and Hlídač č.47 6B. Then he tries Drak but he is already too tired for it. At the end he tries a new boulder by Štěpán - Kluk ze Záhrobí 7A/A+, which he does at the second attempt.

The date of the last trip is 4.8. and Martin's companions are Káťa and Andy. The first stop is a new stone Pokémon, 50 meters from Básník. After cleaning there are 5 new boulders. Káťa climbs two 2s and Martin does two 6Cs and a 7C, where the first step means a lot.

Then they go to Drak and at the third attempt Martin suceeds: Zlatý Drak SD 8B!! (video to download: http://uloz.to/2237484/zlaty-drak-1.wmv).

After that Káťa climbs Julie 4 at Shakespeare.

After Martin's attempts concerning some projects they go home.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.