neděle 3. května 2009

SP Hall

Tento víkend se konal druhý Světový pohár v rakouském Hall. Přijelo okolo 80 chlapů a 50-ti bab. Českou výpravu reprezentovala Silva Rajfová, Já, Ondra Nevělík a "nováček" v SP Áda Ondra.

Vzhledem k velkému počtu startujících se lezlo na dvě skupiny, tedy z každé skupiny postupovalo dále jen 10 lidí. Chlapy začínali, a obě skupiny měli podobný charakter bouldrů. První dva lehký. Třetí dá se. Čtvrtej unreal. A pátej dá se. Mě se podařilo dát první tři na Flash. Ve čtvrtým nula bodů a v pátým jsem byl blízko(nebo daleko?) Topu. Rozhodně tenhle výkon na semi nestačil (30.místo) a tak jsem mohl jen sledovat jak se daří ostatním. Adam lezl suveréně. Čtyři bouldry na první pokus, v jednom chvíli tápal jak správně skočit, ale nakonec taky dává.Takže postup z 6.místa. Ondru hned v prvním pokusu v prvním boulderu sundává rozhodčí za nesprávné nastoupení. Druhým pokusem Topuje. Druhý bouldr dává taky na 2.pokus. Třetí, čtvrtej nic. V pátým se mu docela dařilo, pomalu se dostával výš a výš, ale únava nakonec zvítězila a tak ondra nakonec zkončil na 68. místě. Silva lezla docela pěkně. Ale dala "jen" dva bouldery, padlo pár nadávek, nějaká ta slza a 27.místo.

V semifinále zazářil Mykhailo Shalagin, který toto kolo ovládl. Jako jediný dal 3. bouldery. Adam dal 2b na 2p a my jsme se tak mohli těšit jak mu to zaleze ve finále. V tom působil lehce nervózním dojmem (kdo by taky nebyl:), přesto se mu podařilo jeho pozici ze Semi ještě o něco vylepšit a skončil třetí. Vyhrál Kilian Fishuber a druhej skončil Ital Gabri Moroni.

U bab nastalo trošku kuriózní situace. Anna Stohr a Akito Noguchi zalezli stejně jak v semifinále tak ve finále(4t na 4p). Čekalo je tedy superfinále. Stavitelé lehce zlehčili chlapský boulder číslo dva. První přiběhla japonka, a boulder se skoro prošla. Po ní lezla Anna, která měla nezávidihodnou pozici ale místní diváci, až mi z toho lezl mráz po zádech, ji vytlačili nahoru a tak poprvé v boulderingové historii vyhráli dvě závodnice.

Další SP nás čeká za 3 týdny ve Vídni.

Žádné komentáře: