úterý 2. prosince 2008

MČR Praha - Smíchov

Tento víkend proběhlo Mistrovství republiky v lezení na obtížnost, které se jako minulý rok konalo v Praze na Smíchoffce. Cesty pro nás připravili Štěpán Stráník s Jakubem Volfem. Závodu se zúčastnilo 36 mužů a 12 žen.

První závodní den na nás čekali kvalifikace. Pro chlapi byla připravena cesta okolo 7b+ a většina lezců d olezlado poslední pasáže cesty, kde se asi 20 lidí srovnalo na 4 chytech. Avšak na postup do semifinále stačilo dolézt kousek za polovinu cesty. Postoupilo tedy 26.lidí a z favoritů na pěkné umístění vypadl asi jen Jirka Oliva, který byl sundán za šlápnutí za červenou čáru. Mě se podařilo Topovat a postupovat tak z 1-7.místa. HOlky měli cestu velice lehkou, prý okolo 6b+ ,a 10 z dvanácti Topovalo a tím se kvalifikovalo do finále.

Semifinále se odehrávalo v podobném duchu avšak s obtížností asi o stupínek vyšší - 9/+. Opět se dolejzalo velmi vysoko a na postup do Finále bylo zapotřebí chytnout druhý chyt pod Topem. Myslím si, že cesta byla postavena opravdu dobře a postoupili ti co postoupit měli. Mě se opět podařilo Topovat, tak jako další šesticí lezců.

Po semifinále mužů se ženy odebraly do izolace a my tak mohli sledovat pěkný souboj o mistryni české republiky. Cesta se klukům opravdu povedla(asi 9/+) a výkony lezkyň se téměř stále zvyšovaly. Mě osobně velmi pěkně překvapila Lenka Černá která se umístila na třetím místě. Druhé místo vybojovala Silva Rajfová a vítězství zaslouženě brala Lucka Hrozová. Po Finále žen proběhlo Finále rychlosti, která opět ukázala, že lezení na rychlost je opravdu scestná disciplína. V ženách 3 závodnince, v mužích 7.(a určitě by ani nebylo tolik kdyby neprobíhala paralerně s obtížností).

Na finále mužů byla připravena cesta okolo 8a+. Hned na začátku cesty pro nás čekalo malé překvapení a to start ze sedu, následkovalo pár nelehkých převislých metrů, které snad každého nakopli. Poté se lezlo docela dlouho v kolmém, zález za hranu slez bubnem, opět hrana a závěrečný výlez nahoru. Většina finalistů popadala za první hranou a při slejzání bubnem. Mě se podařilo buben předrtit a dolízt tři chyty pod Top, Mráza Topoval a vyhrál. Takže já jsem se stal Vicemistrem české republiky, a v celkovém hodnocení Českého poháru jsem, s velkým náskokem, vyhrál.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Gratulace jako hrom!
Jednak za ten výkon a druhak za svůj první příspěvek na blogu.

S pozdravem Wattička